HISTORIA HISTORIA.

 
Entre Pueblos
ANUNCISE AQUI. INCREMENTE SUS VISITAS
   Inicio    El tiempo Teléfonos de Interés Ministerios de España   Historia de España   Pueblos más Vistos      

Peliculas de Cine
 

Inicio > Tarragona > LA CAVA > HISTORIA LA CAVA

HISTORIA - HISTORIA LA CAVA


Referent a la seva historia se’n coneix ben poc, els documents més antics que se’n conserven daten de l’any 1818 els quals constitueixen l’església de Sant Miquel de La Cava i proclamen a Sant Miquel patró de La Cava, els historiadors afirmen que la historia de La Cava te alguns segles més abans dels documents que s'en conserven, afirmen que els primers pobladors varen ser el “moros”,el misteri es, qui varen ser els primers que s’assentaren on actualment està el poble? don prevé el nom de La Cava? preguntes sense resposta. S’afirma que abans de la Guerra civil espanyola a l’Església Sant Miquel de La Cava hi havien més documents amb pistes s'obre la història, com era habitual els varen cremar, un autor local en un dels seus llibres escriu, “la història del nostre poble s’ha fet fum”.

La gent del poble te diferents teories “mítiques” del nom del La Cava;

La primera teoria explica que els habitants de Tortosa tenien unes caves situades al Delta on guardaven els seus producte frescos ja que aprofitaven la humitat del Delta. D’aquestes caves ve el nom de La Cava.

Una altra teoria afirma que venien des de les terres valencianes colles de pagesos a cava la terra per tal de conrrear el producte estrella del delta, l’arròs. Del cavar dels valencians ve el nom de La Cava.


A finals del segle XIX queda clar que La Cava ja te vida pròpia i comença la història documentada del poble, les barraques, les formes de vida, les caseres, les pesques... es comença a omplir d’anècdotes la història de La Cava, un poble que pertany a la capital del Baix Ebre, Tortosa, i que "l’única" via decent de comunicació es El Carrilet de La Cava, l'arròs es posiciona com a producte estrella de l'economia de tots els seus habitants.

En l'arribada de la Gerra Civil el poble va quedar bastant buit ja que les famílies fugiren cap a les garrigues, la majoria dels seus habitants varen lluitar el bàndol Republicà, bastants homes caveros moriren durant la guerra. Els anys que envolten la guerra foren anys difícils per als habitants de La Cava, un poble pobre amb fam i amb unes condicions de vida i de desenvolupament difícils.

En finalitzar la Guerra Civil a l'any 1939 tornen les anècdotes de tots els seus habitants, històries i històries que fan peculiaritzar i enrrequir la cultura de la gen de La Cava.


L'any 1977 La Cava deixa de pertànyer a Tortosa i es realitza la segregació amb el naixement d'un nou municipi que avarca La Cava i Jesús i Maria (poble veí), aquest municipi l'anomenen Deltebre, comencent els conflictes entre els habitants els quals es divideixen amb tres bàndols, els caveros (La Cava), partidalencs (Jesús i Maria) i baldaneros (Deltebre). A dies d'avui aquesta disputa encara es viva, amb menys intensitat però viva, sobretot al més d’agost on es celebren les festes majors tradicionals de La Cava i les de Deltebre.

Al segle XXI La Cava es considerada un barri de Deltebre, constitueix la zona més poblada i més enriquida de comerços i serveis. El “Bum” de la construcció a deixat una gran petjada al poble que poc a poc està seguint el camí per transformar-se amb una ciutat.

Ref: 7643 - Ultima modificación:13-09-2008
Añadir articulo | Reportar Error | Enviar aun Amigo/a

Volver a HISTORIA LA CAVA
Volver al pueblo de LA CAVA
Volver a Tarragona
Volver a entrepueblos.com

Otros pueblos de España: A Coruña -Álava -Albacete -Alicante -Almería -Asturias -Ávila -Badajoz -Baleares -Barcelona -Burgos -Cáceres -Cádiz -Cantabria -Castellón -Ceuta -Ciudad Real -Córdoba -Cuenca -Girona -Granada -Guadalajara -Guipúzcoa -Huelva -Huesca -Jaén -La Rioja -Las Palmas -León -Lleida -Lugo -Madrid -Málaga -Melilla -Murcia -Navarra -Orense -Palencia -Pontevedra -S.C de Tenerife -Salamanca -Segovia -Sevilla -Soria -Tarragona -Teruel -Toledo -valencia -Valladolid -Vizcaya -Zamora -Zaragoza si desea volver a la página principal de www.entrepueblos.com pulse aquí.

 
EntrePueblos.com pagina de todos los pueblos y municipios de España