TALAIOT DE CAN JORDI.

 
Entre Pueblos
ANUNCISE AQUI. INCREMENTE SUS VISITAS
   Inicio    El tiempo Teléfonos de Interés Ministerios de España   Historia de España   Pueblos más Vistos      

Peliculas de Cine
 

Inicio > Baleares > SANTANYI > SANTANYI

TALAIOT DE CAN JORDI - SANTANYI


Aquest talaiot és l'únic supervivent d'un poblat que va tenir un bon nombre d'ells. De la resta del poblat queden, a més del talayot, abundants trams de la muralla, que en alguns llocs són impressionants.

El monument presenta gairebé totes les característiques típiques dels talayots circulars de Mallorca: forma circular amb columna polilítica en el centre, un corredor baix que comunica amb l'exterior, i restes de construccions adossades radialment a les parets exteriors del mateix (són posteriors a la construcció del talayot, però també s'enquadren dintre de la cultura talaiótica). No obstant això una de les seves característiques ho converteix en un exemplar rar, encara que no únic: el corredor no està orientat directament des del centre del talayot cap a fora, sinó que està desviat, i té un trenco, de manera que no és recte. Aquest tipus de corredors existeixen en altres talayots, encara que són escassos, i es diuen "corredors en zig-zag."

L'estat de conservació del monument no és dolenta, i menys si tenim en compte la destrucció que han sofert els altres talayots del mateix poblat. Però la columna, encara que es manté en peus, ha hagut de ser reforçada, ja que es troba en un estat de degradació bastant avançat: les seves pedres corren perill d'anar-se esmicolant

GALERIA DE FOTOS - FOTOGRAFIAS

    

Ref: 7777 - Ultima modificación:17-09-2008
Añadir articulo | Reportar Error | Enviar aun Amigo/a

Volver a SANTANYI
Volver al pueblo de SANTANYI
Volver a Baleares
Volver a entrepueblos.com

Otros pueblos de España: A Coruña -Álava -Albacete -Alicante -Almería -Asturias -Ávila -Badajoz -Baleares -Barcelona -Burgos -Cáceres -Cádiz -Cantabria -Castellón -Ceuta -Ciudad Real -Córdoba -Cuenca -Girona -Granada -Guadalajara -Guipúzcoa -Huelva -Huesca -Jaén -La Rioja -Las Palmas -León -Lleida -Lugo -Madrid -Málaga -Melilla -Murcia -Navarra -Orense -Palencia -Pontevedra -S.C de Tenerife -Salamanca -Segovia -Sevilla -Soria -Tarragona -Teruel -Toledo -valencia -Valladolid -Vizcaya -Zamora -Zaragoza si desea volver a la página principal de www.entrepueblos.com pulse aquí.

 
EntrePueblos.com pagina de todos los pueblos y municipios de España